93/6/16
2:39 ع
مقام معظم رهبری در سخنان کوتاهی در جمع اعضای مجلس خبرگان بیان کردند که با توجه به اهمیت آنها خلاصه ی سخنان ایشان تقدیم می گردد:
اقتدار نظام غرب ناشی بر دو پایه ارزشی معنوی و نظامی سیاسی استوار است که پایه ی ارزشی و معنوی غرب با بروز بحران های اخلاقی، پوچ گرایی، ازهم پاشیدگی نظام خانواده، همجنس بازی، نقض آزادی، نژاد پرستی، زیرپاگذاشتن حقوق بشر و در نهایت مقابله با دموکراسی در کشورهای متعدد دنیا از سوی خود غربی ها دچار تزلزل گردیده است و پایه های نظامی و امنیتی آن نیز در برابر مقاومت و ایستادگی ملت های مقاوم از مقاطع شکل گیری انقلاب و دفاع مقدس ایران گرفته تا جنگ های لبنان، سوریه و غزه در برابر توان غرب، آمریکا و اسرائیل به چالش جدی کشیده شده است.
براساس آنچه که مقام معظم رهبری در خصوص تزلزل پایه های نرم افزاری و سخت افزاری غرب به آن اشاره کردند، می توان متوجه شد که تسلط غرب بر جهان سست و نظم موجود در جهان نیز در حال تغییر شکل و ماهیت است و در چنین شرایطی که غرب به افول سیطره اش بر جهان نزدیک شده است، به نظر می رسد غلط ترین کار این است که نسخه ای که اشتباه بودنش روز به روز بیشتر اثبات می شود در دستور کار قرار گیرد و در چنین شرایطی بهترین نسخه این است که با حفظ و افزایش اقتدار، به نقش افرینی و و تأثیرگذاری در شکل گیری نظم جدید جهانی به سمت حق و عدالت گام برداریم.
مقام معظم رهبری سه عنصر کلیدی علم و فناوری، اقتصاد و نهایتاً فرهنگ را عوامل اصلی در ارتقای اقتدار بیان نمودند و نقش فرهنگ را از دو عنصر دیگر حیاتی دیگر دانستند و در خصوص فرهنگ، نقش علما، گویندگان ، سازمان های فرهنگی و تبلیغاتی و رسانه ها بویژه صدا و سیما در تعمیق باورها و عقاید دینی مردم را مورد تأکید قرار دادند و در انتها نیز بر نقش ارتباط علما با آحاد مردم تأکید کردند.
وحدت و همدلی بین قوا و مسئولان از عوامل لازم برای افزایش اقتدار است و در این میان حمایت از دولت و دستگاه های اجرایی وظیفه ی همگانی است و البته این حمایت به معنی عدم انتقاد در خصوص نقاط ضعف برنامه و سیاستهای اجرایی نیست بلکه انتقادها باید انجام شود لیکن نباید با تخریب همراه گردد و در انتها مقام معظم رهبری ضمن اشاره به توفیقات دولت، قوه قضاییه و سایر دستگاه های در حال تلاش، افق بسیار روشنی برای آینده در تمام زمینه ها را امید دادند.
آنچه که از عصاره ی سخنان مقام معظم رهبری می توان نتیجه گرفت را در 6 بند خلاصه می کنم:
لزوم درک معادلات جدید جهانی و رصد ضعف روز افزون پایه های فکری و نظامی غرب
عدم پیروی از نسخه های قدیمی و منسوخی که غرب و غرب دوستان ارائه می کنند
تقویت فرهنگ به عنوان اصلی ترین عنصر اقتدار و سیستم عامل موفقیت کشور
تقویت علم و فناوری به عنوان نرم افزارلازم و بستر تحقق یک اقتصاد سالم و عامل دوم اقتدار
تقویت اقتصاد با اجرای اصول اقتصاد مقاومتی، بر بستر فرهنگ و فن آوری به عنوان عنصر سوم اقتدار
لزوم وحدت و همدلی قوا و مسئولان و اهمیت حمایت از دولت در کنار نقدهای سازنده و غیرمخرب
سه عنصر کلیدی به جای یک کلید پوشالی:
به نظر می رسد تأکید جناب روحانی بر اهمیت مذاکره و تعامل با دنیا به عنوان بارزترین راه حل مشکلات کشور اگر تاکنون به عنوان کلیدی ترین راه حل دولت معرفی می شده است، اکنون و پس از تأکیدات مقام معظم رهبری بر سه عامل فرهنگ، علم و اقتصاد به عنوان عناصر کلیدی، بر دولت و شخص رئیس جمهور فرض است که سه عنصر کلیدی و حیاتی اقتدار را به جای کلید پوشالی مذاکره و تعامل با دنیا در دست گیرد.
دو نتیجه ی آموزنده از دو نکته که رهبری به آنها اشاره نکردند:
در سخنان دیروز مقام معظم رهبری دو نکته نیامده است که با توجه به سخنان مکرر ایشان طی یکساله ی اخیر و جمع اعضای مجلس خبرگان، نیامدن این جملات مهم به نظر می رسد:
اولاً ایشان برخلاف مشی گذشته که بعد از دعوت به انصاف و سازندگی در نقد دولت را به انتقاد پذیری دعوت می کردند دیروز چنین جمله ای از ایشان بیان نشد.
ثانیاً این که ایشان در خلال نام بردن از علما و صداوسیما و نهادها و سازمانهای فرهنگی و گویندگان برخلاف گذشته نامی از دولت و وزارت ارشاد به میان نیاوردند.
نگفتن این دو نکته از دو جهت اهمیت دارد:
اول این که منتقدان حتی در صورت برخورد ناشایست و غیرسازنده با ایشان نباید دست از انتقادات سازنده و منصفانه بردارند و یا از دایره انصاف خارج شوند و با وجود تمام ناملایمات و برخوردهای مغرضانه همچنان حمایت منصفانه و سازنده خود را از دولت و نظام دریغ نکنند.
دوم این که علما و اهالی فرهنگ و هنر بهتر است منتظر حمایت و هدایت دولت در زمینه فرهنگی باشند و گویا توقع مقام معظم رهبری این است که علما و اهالی فرهنگ بیش از این که از دولت و به خصوص این دولت متوقع باشند خودشان آستین همت را بالا بزنند.
برچسب های مرتبط: مقام معظم رهبری
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می گردد.
93/6/15
9:10 ع
اخیراً در کنار انتقاد به بانک ها در زمینه اجرای عملیات بانکی بدون ربا و عدم پرداخت تسهیلات بانکی به خصوص تسهیلات ازدواج، انتقاد دیگری با عنوان بنگاه داری بانک ها از سوی شخصیت های مهم مملکتی از مقام معظم رهبری گرفته تا رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد و ... رو به فزونی نهاده است به نحوی که برنامه مناظره هفته گذشته نیز به این بحث اختصاص یافت که با توجه به اهمیت مسئله و این که بدون بررسی عوامل و ریشه های آن، عملاً رفع آن میسر نخواهد شد مطلب زیر تقدیم می گردد، لیکن قبل از ورود به دلایل بنگاه داری بانک ها به آثار آن می پردازم:
93/6/12
11:46 ص
از وقتی که توافقنامه ژنو منعقد شده است، چندین بار بر تحریم ها و لیست اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول تحریم های غیر هسته ای و حتی هسته ای افزوده شده است؛ همین چند روز پیش نیز لیست جدیدی از مشمولان تحریم هسته ای منتشر گردید که این مسئله از سوی برخی از منتقدان و یا کارشناسان به عنوان نقض توافقنامه معرفی گردید و بر همین اساس از دولت خواسته شد تا برخوردی عملی همسنگ با این نقض عهد طرف مقابل انجام شود، لیکن آنچه که در موضع گیری های متقابل از سوی دکتر حسن روحانی و سایر مسئولان سیاست خارجی تکرار می شود این است که این تحریم ها غیرسازنده و با روح توافقنامه ژنو در تضاد بوده است که خلاصه اش می شود این که به زعم دولت مردان این تحریم ها با متن توافقنامه ژنو تضادی نداشته و تنها موجب آزردن روح آن گردیده است! ادامه مطلب...
93/6/11
1:41 ع
مدتی است که در جامعه و فضای مجازی شاهد ترویج موضوعی با عنوان در حال زندگی کردن هستیم که گویا در نسل جوان خریدار زیادی نیز پیدا کرده است به نحوی که این شعار را در نوشته ها، توئیت ها، پست ها و محاورات شان به صورت مستمر بکار می برند که با توجه به فراگیر شدن این بحث و نیز تأثیراتی که این موضوع بر سبک زندگی افراد و حتی جامعه می گذارد، برآن شدم تا در این خصوص مطلبی را تقدیم نمایم: ادامه مطلب...
93/6/7
3:25 ع
دیروز سخنان مهم مقام معظم رهبری که در هفته ی دولت و در جمع دولتمردان ایراد شد را شنیدیم، سخنانی که دلسوزی، محبت و انصاف در آنها مثل همیشه موج می زد، رهبری از نقاط قوت دولت گفتند و در عین حال نیز نقاط ضعف را صریح، دوستانه و با کمترین تلخی بیان کردند و در نهایت نیز بدون هرگونه توهین و عصبیت، برخی از خطوط قرمز بعضاً کمرنگ شده (در ذهن برخی مسئولان) را دوباره پررنگ کردند، جالب است که این سخنان بعضاً در پاسخ به سیاه نمایی ها، بی انصافی ها و عصبیت های برخی حاضران جلسه و اعضای دولت ایراد شد و در عین جامعیت، کمترین تندی و طعنه ای را به مستمع منتقل نمی کرد. ادامه مطلب...
93/6/3
7:45 ص
به مناسبت هفته ی دولت و در ادامه ی حضور اعضای هیأت دولت در برنامه های صدا و سیما، دیشب آقای دکتر آخوندی وزیر محترم راه و شهرسازی میهمان برنامه نگاه یک سیما بود که بخش زیادی از وقت برنامه را مسائل مربوط به مسکن، مسکن اجتماعی و مسکن مهر به خود اختصاص داد که در ادامه ضمن طرح برخی از سخنان ایشان به نقد آنها می پردازم:
جناب دکتر آخوندی همچنان به طرح مسکن مهر به عنوان یک طرح ناموفق و عامل تورم 50 درصدی اشاره کردند و آن را از نوع ضربتی و غیرمفید اعلام کردند ولی جالب است که برنامه ی خودشان در تمهید تسهیلات 80 میلیون تومانی برای خرید مسکن که به مراتب دفعتی تر و ضربتی تر از طرح مسکن مهر به نظر می رسد را عامل خانه دار شدن مردم و خروج بازار مسکن از رکود معرفی می کردند! ادامه مطلب...
93/5/31
2:46 ع
مواضع اخیر دکتر روحانی در خصوص تعامل با دنیا، تحریم و استیضاح وزیر علوم از اهمیت خاصی برخوردار بود به خصوص این که بخشی از این سخنان با واکنش مقام معظم رهبری و حتی دوستان دولت نیز مواجه شد.
جناب روحانی چند روز پیش در دیدار با سفرا و مسئولان وزارت امورخارجه از لزوم تعامل با دنیا و اهمیت آن و عزم جدی دولت به این مسئله سخن گفت و ضمن این سخنان با دادن لقب تعامل هراس و بزدل و ترسو برای چندمین بار به منتقدان رابطه با آمریکا تاخت که این ادبیاتِ دون شأن ریاست جمهوری، واکنش های انتقادی زیادی را در رسانه های منتقد و حتی موافق دولت از “کیهان” تا “جمهوری اسلامی” را برانگیخت، هنوز بازتاب سخنان جناب روحانی فروکش نکرده بود که مقام معظم رهبری ضمن اشاره به لزوم جدیت در مذاکرات بر دونکته تأکید کردند، ایشان در گام اول برای تعامل با دنیا دو استثنا یعنی آمریکا و اسرائیل را برشمردند و ثانیاً همین مذاکرات موجود با آمریکا را نیز مفید ارزیابی نکردند، ایشان فرمودند که: ادامه مطلب...
93/5/23
11:0 ص
امروز جناب روحانی در جمع سفرا و رؤسای نمایندگی های ایران در خارج از کشور مجدداً سخنان تندی علیه منتقدان توافق نامه ژنو و مذاکره با آمریکا بیان داشتند که بخشی از این سخنان عیناً در ادامه می آید:
….یک عده شعار میدهند ولی بزدل سیاسیاند؛ هر وقت میخواهد مذاکره شود یک عده میگویند داریم میلرزیم؛ خوب به جهنم، بروید یک جای گرم پیدا کنید…
…عدهای در داخل تعاملهراسی میکنند و میگویند چرا به یک خارجی نزدیک شدید؟ میگویند خارجیها الکتریسیته خطرناکی دارند، به آنها نزدیک نشوید! یک آقایی میگوید هر موقع با خارجیها مذاکره کردیم دچار شکست شدیم. این همه امام و رهبری فریاد زدند خودباوری و اعتماد به نفس؛ این است اعتماد به نفس افرادی که تعاملهراسی میکنند…. ادامه مطلب...
93/5/17
11:14 ص
باگذشت حدود یک سال از عمر دولت یازدهم بر آن شدم تا تحلیلی بر یک سال عملکرد اقتصادی دولت و مسائل اقتصادی کشور تقدیم نمایم:
تورم: همانطوری که تیم اقتصادی دولت تعهداتی را در خصوص کاهش تورم متعهد شده بود، توانست نرخ تورم را در پایان سال 92 و در ادامه ی آن به حدودی که تعیین نموده بود کاهش دهد و این مسئله با توجه به شرایط سخت تورمی که کشور با آن گریبان گیر بود قابل تقدیر است، این که دولت تورم رو به رشد را متوقف و طی مدت نسبتاً کوتاهی به سمت پایین متمایل سازد امتیاز مثبتی است که متأسفانه اصولگرایان و اصلاح طلبان چندان به آن نمی پردازند. کاهش نرخ تورم محصول سیاست های نسبتاً صحیح دولت در اصلاح سیاست های پولی، بانکی و هدایت نقدینگی ها به سمت بانک ها بود که البته این سیاست ها اگر چه موجب افزایش سپرده گذاری های بانکی شد، ولی در بازار بورس تأثیر سوء گذاشت و موجب کاهش رونق بورس گردید که با توجه به اهمیت کاهش نرخ تورم قابل پذیرش بود.
رکود و بحث رکود تورمی: بحث مهم دیگر، بحث رکود است که عجین شدن آن با بحث تورم موجب بروز شرایط رکود تورمی می گردد و گذر از این مسئله ادامه مطلب...
93/5/13
4:7 ع
با انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور در 2-3 ساله اخیر بر حجم و شدت انتقادهای منصفانه و غیرمنصفانه علیه دولت های نهم و دهم افزوده شد که این مسئله تقریباً در انتخابات های گذشته نیز مشاهده شده بود، اما آنچه که هم اکنون با گذشت حدود یکسال از به روی کارآمدن دولت یازدهم شاهدیم این است که رویه ی انتقادات نه تنها به حالت عادی بازنگشته است بلکه به لحاظ حجم، شدت و بی انصافی فزونی نیز یافته است که یکی از آخرین اتهاماتی که به دولت قبلی وارد شده است و با قدرت رسانه ای که فعلاً در دستان دوستان دولت است تکرار می شود، اتهام استخدام بی ضابطه و رابطه ای چند صدهزار نفری در دولت های قبل است که این ادعا اولین بار توسط آقای عسگری آزاد، جانشین محمد باقر نوبخت در معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در مجلس مطرح شد:
650 هزار نفر در چند سال گذشته استخدام شدهاند که جذب حدود 450 هزار نفر از آنها بدون ضوابط و بر اساس رابطه بوده است ادامه مطلب...