لطفاً این وبلاگ را محبوب کنید:

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی سایت نازک بین ایمنی شغلی پست الکترونیک درباره
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

90/11/15
2:6 ع

تا کنون 4 سفیر کشورهای فرانسه، اسپانیا، یونان و ایتالیا از ایران درخواست کرده اند که صادرات نفت به اروپا را قطع نکند، اما سردار رستم قاسمی وزیر محترم نفت و مسئولان و نمایندگان مجلس همچنان بر تسریع قطع صادرات نفت تأکید دارند. اکنون به نظر می رسد اروپا گرفتار حماقت خود گردیده و در حالی که در اوج بحرانهای اقتصادی و سرماً به نفت ایران محتاج است، چاره ای جز تحریم تحریم نداشته باشد.
جالب این است که هنوز تحریم به وقوع نپیوسته، سایر کشورهای غیر اروپایی مانند هند اعلام کرده اند که با این تحریم همراه نمی شوند و حتی چین تقاضای نفت مازاد ایران را از هم اکنون مطرح نموده است و همه ی این موارد با هم نشان می دهد که نه فقط بستن تنگه ی هرمز که حتی بستن شیر نفت ایران ضربه ی غیر قابل جبرانی را به اروپا وارد می کند و به همین لحاظ به نظر می رسد کشورهای اروپایی به جای این که برای قطع نکردن صادرات نفت التماس کنند بهتر است هر چه زودتر مصوبه ی اتحادیه ی اروپا را لغو و از ایران عذرخواهی نمایند.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

nazokbin


شبکه اجتماعی
  

90/11/14
4:25 ع


نماز جمعه ی این هفته ی مقام معظم رهبری دو نکته ی بسیار مهم برای مسئولان داشت که از این پس، هر مسئولی را که خلاف این دو گام بردارد، احترامی به عنوان حرمت مسئول قائل نخواهم بود.
مقام معظم رهبری در سخنان بسیار مهمی در کمال تواضع از همه خواستند تا اگر در هر جایی هر ضعفی دیده می شود مقصر حتی اگر رهبری که باشد مسئولیت اشتباه خود را قبول کند و همدیگر را مقصر ندانند و درعوض هر کس به وظیفه ی خود عمل نماید. ایشان در همان سخنان کوتاه، درس های بسیار مهمی را به مسئولان و همه ی مردم دادند:
ایشان فروتنانه یک درس بسیار مهم به مسئولان دادند تا چیزی که مدت هابود از خاطره ی تاریخی مان پاک شده بود نمود پیدا کند، و آن پذیرفتن مسئولیت اشتباهات بود، مدتهاست که نمی بینیم مسئولان کشور ما از اشتباهات خویش و زیرمجموعه ی خویش عذرخواهی و مسئولیت اشتباهات خویش را قبول کنند و برعکس، هرکسی مشکلات را گردن دیگری انداخته و یا در بهترین شرایط اشتباهات کوچک خویش را نتیجه ی اشتباهات بزرگ سایرین معرفی می کند ولی مقام معظم رهبری به همه آموختند که همه باید مسئولیت خویش و زیر مجموعه ی خود را بپذیرند و خداکند شاهد باشیم که این مسئله در همه ی قوا، وزارت خانه ها و سازمان ها رعایت گردد.
مقام معظم رهبری فرمودند که نباید اصل را فدای فرع نمود و ایشان یافتن مقصر را فرع و حل مشکلات را اصل دانستند و این یعنی که مسئولان به فکر انتقام گیری و گروکشی نباشند و به جای آن، به فکر همدلی و رفع مشکلات کشور باشند و این نکته بسیار مهم است چرا که اگر قرار باشد هرکسی انجام وظیفه ی خود را منوط به وظیفه شناسی دیگران کند، سنگ روی سنگ بند نمی شود و ایشان با این مواضع، متواضعانه به ولایت مداران آموختند که بدون این که منتظر تعیین مقصر و عذرخواهی سایرین باشند به وظایفشان عمل نمایند.
در انتها اگر بخواهم در دو عبارت این موارد بسیار مهم را برای خودم آرزو کنم، از خداوند چنین می خواهم:
به من قدرتی دهد تا به راحتی اشتباهات خود را قبول کنم و رحمتی بخشد که از اشتباهات دیگران به راحتی درگذرم و همتی هدیه کند تا با همدلی در کمک کردن و کمک خواستن از دوستان، فقط به فکر رفع مشکلات باشم، آمین یا رب العالمین.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 


nazokbin

90/11/13
9:26 ص

وقتی شرکت samsung که نه طبق موازین انسانی، که با همان تفکر منحط مادی و طبق اصول بازاریابی باید احترام همه ی مشتریانش را حفظ کند، تیزری سیاسی و طنز برای اسرائیل می سازد تا در جهت جلب رضایت بازار یک کشور کوچک نامشروع به نام "اسرائیل"، به یک کشور 75 میلیون نفری با یک بازار پر رونق توهین کند، شما بعد از دیدن فیلم بگویید:
آیا تحریم کردن این شرکت توسط خود مردم، کوچکترین خدمتی نیست که می توان به شخصیت خودمان انجام دهیم؟

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  


nazokbin

90/11/12
11:56 ص

 

برخی از سایت ها من جمله جهان نیوز (منتسب به زاکانی) و خبرآنلاین (منتسب به علی لاریجانی) به این اظهارات احمدی نژاد که از استانداران خواسته تا از آرای مردم صیانت کنند، انتقاد وارد کرده و این اظهارات را با طرح بحث صیانت از آرای هاشمی و جریان فتنه مقایسه کرده اند و حال این که، یک تفاوت آشکار بین این دو مسأله وجود دارد که به آن پرداخته نشده است.
اگر آقای هاشمی بحث صیانت از آرا را مطرح کردند، هدفش تشکیک در انتخابات بود که بعدها هم اثبات شد و حال این که آقای احمدی نژاد، صیانت از آرا را به عنوان مجری انتخابات دنبال می کند و نه تنها ایرادی ندارد بلکه پسندیده نیز هست. جالب است که سایت هایی که این انتقاد را وارد کرده اند همان سایت هایی هستند که به دولت این انتقاد را وارد می کنند که می خواهد فضای دوقطبی هاشمی - احمدی نژادی ایجاد کند و گویی این فعالان سیاسی با یک تیر می خواهند هر دو نشان را بزنند.
علی رغم این که جریان اصولگرایان متحد تحت سرپرستی آقای مهدوی کنی هستند ولی متأسفانه رسانه هایی که در اختیار اعضای آنها هستند بعضا نسبت به دولت و جبهه ی پایداری از مسیر انصاف خارج می شوند. 

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 


nazokbin

90/11/11
9:19 ص

 

برخی دوستان مومن که واقعاً روی احکام دین حساسند مدام می گویند که آقا بانکداری ما ربوی است. اگر چه بخش هایی از بانکداری ما به خصوص آن قسمت که مربوط به اخذ جریمه ی دیر کرد است مشکل دارد ولی نباید کلیه ی وام ها و تسهیلات بانکها را ربوی اعلام نمود. قوانین بانکی ما توسط فقها و علمایی نوشته شده است که مطمئنا هم به لحاظ فقهی و هم به لحاظ خیرخواهی از ما شدیدترند و به  خصوص این که احکام بانک ها تابع احکام حکومتی هستند. اما آنچه موجب می شود رابطه ی ما با بانک بر خلاف شرع باشد دو مسئله است یکی جهل و دیگری عدم التزام به تعهدات اخذ تسهیلات، به عنوان مثال به فتوای همه ی مراجع وام فروش اقساطی کالا صرفاً باید در همان محل هزینه شود و هرگونه فعالیت های ظاهری و عدم التزام به شرایط اخذ وام موجب مشکل دار شدن تعهد می گردد.
این مهم است که ما وام جعاله یا مزارعه یا فروش اقساطی را در همان محل هزینه کنیم و اگر خلاف این باشد وام مزبور ربوی می شود چه بانک هم به این مسئله واقف باشد یا نباشد، به عنوان مثال امسال یک وام جعاله (ساخت و ساز و تعمیر خانه) برای حج از سوی بانکها پرداخت شد که همه ی مراجع آن را مشکل دار دانستند و یا این بار هم وام گردشگری قرار است به عنوان فروش اقساطی داده شود که احتمال دارد مورد ایراد علما قرار گیرد. 
دوستان  متعهدی که مدام وام های بانکی را ربوی می دانند حواسشان باشد که 
اولاً بر اساس تعریف مراجع اگر مراحل اخذ وام طبق ضوابط بانکداری اسلامی صورت گیرد و فرد به این ضوابط یا واقف باشد و یا یقین داشته باشد که طبق ضوابط شرعی تنظیم شده است و خودش نیز قصد هزینه کردن در همان محل را داشته باشد، شرعی تلقی می شود.
ثانیاً اگر بین مردم این وام ها را ربوی اعلام کنیم موجب خواهد شد تا مردم به جای این که به این وام ها روی آورند به سمت ربای واقعی جذب شوند و این گناهی نابخشودنی است.
ثالثاً حواسمان باشد که بانکداری اسلامی طبق احکام حکومتی باید محترم شناخته شده و بهتر است به مردم بیاموزیم که چگونه این وام می تواند ربا تلقی شود و یا حلال.
تکمیلی: پیرو نظراتی که دوستان اعلام کرده اند اعتراف می کنم که یقیناً وضع موجود بهترین وضعیت ممکن نیست و فقها و اقتصاددانان متشرع ما باید در جهت اصلاح و بهبود آن حرکت کنند، ولی یادگرفته ایم که انتقاد باید با ارائه ی راه حل همراه باشد و این که فقط بگوییم این وضعیت مشکل دارد و راه کار بهتری ارائه نکنیم موجب بهبود نخواهد شد.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 


nazokbin


شبکه اجتماعی
  

90/11/10
1:1 ع

به منظور ارائه ی چند پیشنهاد کاربردی به قسمت پیشنهاد به مدیر وارد شدم ولی به دلیل محدودیت 1000 کاراکتری مجبور شدم در مطلب جدیدی آنها را منتشر نماید باشد که سایر افسران با رأی دادن به آنها، مورد تأییدشان قرار دهند و شاید هم پیشنهاد های پخته تری ارائه گردند:
1- در حین ثبت لینک منبع لینک ذکر شود: خبرگزاری های رسمی، سایت های شخصی یا رسمی، نوشته ی خود افسر،...
2- برای لینک هایی که خود افسران نوشته اند تسهیلات بیشتری جهت برگزیده شدن، نمایش و امتیاز پیش بینی گردد.
3- در حین تأسیس گروه مقداری از امتیاز فرد کم کنید و در عوض برای فعالیت گروه با توجه به اعضا و تعداد لینکها و تعداد برگزیده ها و تعداد آرا امتیاز قائل شوید، ضمنا میزان فعالیت افسران در گروه ها نیز می تواند شاخصی برای امتیاز باشد.
4- در حال حاضر برخی افراد هستند که هر لینکی بگذارند در برگزیده ها ثبت می شود و این فارغ از کیفیت لینک به مواردی بستگی دارد که باید مورد یکسان سازی قرار گیرد به عنوان مثال افراد لینک را در یک گروه منتشر کرده  و پس از کسب چند رای مثبت در فضای عمومی منتشر کرده و این موجب می شود در لیست بهترین لینکهای 4 ساعت گذشته ثبت و از همان ابتدا به دلیل نمایش زیاد برگزیده شوند پس معیار برای نمایش در بهترین لینکهای 4 و 24 ساعت از مبنای انتشار در گروه محاسبه گردد.
5- برای مدیران ارشد گروهها، فضایی برای انتشار مطلب اعضای گروه بدون نیاز به درج لینک ایجاد گردد.
6- گروه هایی که طی زمان خاصی از میزان مشخصی کمتر عضو دارند با اطلاع قبلی به مدیر ارشد حذف یا ادغام گردند.
7- با توجه به عدم امکان گزارش خطا در گروه هایی که کاملاً مخفی هستند فکری به حال این قضیه بکنید که گروه های انحرافی در این مکان ها ایجاد نشود.
8- اعلام انتشار لینک در هر گروه برای  اعضای گروه با ذکر عنوان لینک انجام گردد و فقط نام افسر و نام گروه برای ترغیب به مطالعه ی لینک کافی نیست.
9-امکان رای دادن از خود وبلاگها یا سایتها ایجاد گردد.
10- در برخی ساعات تعداد ایجاد لینکها در افسران کم است لذا پیشنهاد می شود به جای بهترین لینکهای 4 ساعت گذشته زمانهای مختلف برای ساعات مختلف شبانه روز تعیین گردد مثلا لینک های ساعت 2 نصفه شب در صورتی که فقط 4 ساعت فرصت داشته باشند عملاً محو می شوند مگر این که برای این لینکها فرصت بیشتری مثلاً تا 7 ساعت قائل شویم.
11- برای ارائه ی پیشنهاد، محدودیت کارکتر را کمتر نمایید. 
12- برخی دوستان برای جلب آرای مثبت اقدام به توجه دادن بیش از حد و استفاده از علائم خاص مانند چند پرانتز و علامت و توصیه ی اکید به خواندن می نمایند که پیشنهاد می گردد تا استفاده از کاراکترهای غیر حروف به 3 کاراکتر و خود کاراکترهای عنوان نیز محدود گردد. و از نمایش این لینکها در ستونهای بهترین خودداری گردد.
13- علی رغم این که ارجاع به لینک های خود افسران در شبکه ممنوع است ولی متاسفانه به دلیل مواردی مانند عدم استقبال در بعضی از ساعات شبانه روز اتفاق می افتد که شایسته است مسئولان افسران تدبیری بیندیشند تا امکان درج لینک از افسران توسط خود شبکه میسر نباشد و از آن طرف مورد 10 را نیز رعایت کنند تا اصلاً نیازی به درج مجدد مطلب نباشند.
14- حداقل امتیازهای مختلف برای برخی از انواع لینک ها دو ایراد دارد چرا که هم موجب می شود دوستان موضوع لینک را به جای در نظر گرفتن تناسب بیشتر، بر اساس رای کمتر مورد نیاز برای برگزیده شدن انتخاب کنند و دیگر این که بعضا این امتیازها منطقی نیستند مثلا چرا باید یک مطلب سیاسی یا اقتصادی یا اجتماعی یا مذهبی یا افسران به رای بیشتر یا کمتری برای برگزیده شدن نیاز داشته باشند.
15- با توجه به فضای مناسبی که برای درج لینک ها در حاشیه ی وبلاگ وجود دارد می توان تعداد لینکهای قسمت های برترین لینک 24 و 4 ساعت را افزایش داد.
16- برخی موارد و سوژه های روز در قسمت مربوطه (حین درج لینک) وجود ندارد که پیشنهاد می گردد سوژهای روز بیشتری در نظر گرفته شده و امکان پیشنهاد سوژه نیز ایجاد گردد.
در انتها به مدیران شبکه ی اجتماعی افسران خداقوت عرض می نمایم و موفقیت شان را از خداوند منان خواستارم.

مطالب مرتبط: 
وحدت یا عدم وحدت! مسئله ی افسران این است؟!
وحدت یا عدم وحدت! آیا مسئله ی افسران این است؟! 2
تقوای صنفی در شبکه ی اجتماعی افسران 
توصیه ای دیگر برای افسران جنگ نرم و مدیران ارشد گروه ها
درخواستی دوستانه از افسران جنگ نرم
یک پیشنهاد به مدیران شبکه اجتماعی افسران 

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  


nazokbin

90/11/8
1:11 ص

 

برنامه ی "این شب ها که معمولاً ساعت 23 پنجشنبه ها و جمعه ها و شب های مناسبتی از شبکه ی 1 سیما پخش می شود، طی چند جلسه به گناهان رایج در کشور می پردازد، که بعد از چند قسمتی که به مورد ربا پرداخت، اکنون بحث دروغ را بررسی و اثرات آن را تبیین می کند.

قبل از مجموعه برنامه های با موضوعات ربا و دروغ در "این شب ها"، موضوع این برنامه خاطرات دوستان شهید عباس بابایی بود که بر این اساس به نظر می رسد موضوع برنامه ی "این شب ها" با توجه به سریال هایی که در سیما پخش می شود و در جهت تکمیل آثار آنها انتخاب می گردد و به راحتی این موضوع از ارتباط مستقیم موضوعات این برنامه با سریال های شوق پرواز (درمورد شهید عباس بابایی) و تا ثریا (با موضوع ربا) و شیدایی (با محوریت دروغ) قابل استنتاج است.

البته پرداختن به مسائل مذهبی و ترویج شعائر دینی حقیقتاً از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است که استفاده از ابزارهای موازی و همزمان مطمئناً تأثیری بیش از پرداختن های سطحی و زودگذر دارد که ان شاءالله با قوت بیشتری ادامه یابد و البته این مسأله ادامه نمی یابد، مگر با استقبال مومنان و پرهیز از انتقادهای غیر منصفانه مانند آنچه که در مورد تاثریا اتفاق افتاد و بهبود سطح آثار، ان شاءالله.

راستی در انتها از علاقمندان برنامه های معرفتی هم دعوت می کنم تا برنامه ای تحت عنوان "معرفت" که جمعه ها ساعت 19 از شبکه ی 4 سیما پخش می شود را مشاهده کنند توضیح این که مجری برنامه دکتر لاریجانی و کارشناس برنامه نیز پرفسور دینانی استاد فلسفه و از شاگردان علامه طباطبایی هستند که مباحث عرفانی و فلسفی را به خصوص در آثار بزرگانی مانند حافظ به صورت بسیار لذت بخش دنبال می کنند.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 


nazokbin

90/11/7
1:34 ص

 

امشب دومین قسمت خنده بازار پخش شد و فارغ از 3-4 لبخندی که از آنها هم شرمنده ام (چون فقط به خاطر مسخره کردن کسانی مانند عموقناد بوده است)، مطلب نقادانه ی طنزی به چشمم نیامد. ملت ما به شدت محتاج برنامه های طنز و نشاط آورند چرا که این برنامه ها بسیار معدودند و عرضه ی شان هرگز با تقاضای شان برابری و حتی رقابت هم نمی کند، و همین مسأله موجب می شود که برنامه های تحت عنوان طنز، هرچند بی مزه و بی محتوا هم باشند ولی دیده شوند.

حال در این عطش طنز و تفریح سالم، کسانی می آیند و سوءاستفاده می کنند و بجای این که برنامه ی نقد و طنز بسازند رو به برنامه هایی می آورند که حرکات و قیافه و گویش و حتی خوبی های افراد دیگر را با مسخره بازی بهانه ی خنده نمایند.

اگر در میان این تقلید از افراد و ادا درآوردن ها، نقدی هم عجین طنز می شد، شاید می توانستم یک جای دلم بگذاریم شان، اما اولاً انتقادی صورت می گیرد و ثانیاً فقط شخصیت های ضعیف هستند که سوژه می شوند و اگر کسی صاحب نفوذ، مثل علی دایی در این برنامه سوژه شد تا حد تغییر هنرپیشه و حتی تعطیلی برنامه و اخذ تعهد به پیش می روند.

بدتر این که برخی از قسمت های این برنامه فقط برای کسانی جالب و بامزه است که برنامه های ماهواره را نگاه می کنند و افرادی که اهل ماهواره نیستند، چون نمی دانند هنرپیشه ادای چه کسانی را تقلید می کند، هیچ لذتی از آنها نمی برند. به نظر شما آیا تهیه کنندگان این برنامه حق دارند فقط برای کسانی که اهل ماهواره هستند آیتم سازی کنند؟

آیا تمام این ایرادها از سازندگان برنامه ی خنده بازار است؟ نظرمن خیر است، چرا که به نظر من این صدا و سیما است که به شدت محافظه کار است و از ترس این که مبادا به صنفی و سیاست مداری ویا گروه و جناحی بربخورد، حاضر است در پوستین خلق افتد و استهزاء را بر انتقاد ترجیح دهد و این گونه سازندگان نیز ترجیح می دهند به جای ساخت یک برنامه ی پرزحمت و جالب و درگیران، برنامه های دم دستی، بی مزه و خنثی بسازند.

 

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 

 


nazokbin

90/11/7
1:11 ص

 

هرچند که تصمیمات اخیر دولت در کنترل بازار ارز و سکه قابل تقدیر است اما مباحثی در حاشیه ی آن مطرح می شود که نمی توان از آنها به سادگی گذشت و در همین ابتدا از شما میهمان گرامی خواهش می کنم قبل از اینکه تمام مطلب را بخوانید، نسبت به شخصیت نویسنده و غرضش قضاوت نکنید:

مدتهاست که مسئولان اقتصادی و بانکی کشور به رییس جمهور محترم اعلام می کنند که درصد سود بانکی باید با نرخ تورم متناسب باشد و گرنه سرمایه ی کسانی که نمی توانند تولید کنند به دلالی وارد شده و موجب بهم ریختگی بازار می شوند. یکی از دلایل تعویض چند رییس بانک مرکزی در دولت های آقای احمدی نژاد همین بوده است که البته انگار آقای دکتر بهمنی اکنون سربلند و پیروزمندانه احساس می کند بالاخره توانسته است سیاستهای بانکی کشور را تابعی از علم اقتصاد نماید، کاری که روسای قبلی بانک مرکزی مانند دکتر مظاهری نتوانستند انجام دهند، این بار آقای بهمنی، هم توانست سیاست های انبساطی مالی دولت را و هم تعیین سود سپرده های بانکی را اصلاح نماید و البته ای کاش این ها بدون هزینه بدست می آمد ولی  این دو اصلاح نشدند مگر وقتی که دیگر تحملشان غیرممکن و غیر قابل دفاع می نمود؛ یعنی زمانی که سیاستهای انبساطی دولت در پرداخت تسهیلات زودبازده منجر به تورم بالا (به خصوص در بخش مسکن) شد و موجب نارضایتی رهبر و مردم و تولید کنندگان گردید، و اکنون نیز علی رغم تذکرات کارشناسان در خصوص رعایت نسبت سودبانکی و نرخ تورم، طی چند سال اخیر، دولت تنها زمانی تسلیم شد که قیمت دلار و سکه دچار جهش غیر قابل کنترل و بحرانی گردید.

نظر بانک ها این بود که نرخ سود بانکی باید از مجموع نرخ تورم و نرخ کارمزد (هزینه های بانکی) به دست آید و این یعنی سود بانکی مثلاً 4% درصد بیش از نرخ تورم باید باشد، اما نظر رییس جمهور این بود که نرخ سود سپرده های بانکی تأثیر زیادی بر نرخ تورم دارد  و بایستی عواملی را که روی نرخ تورم تأثیر گذار هستند، کنترل نمود؛ البته نظر رییس جمهور عزیز، بی راه هم نبود، نرخ سود بانکی روی نرخ تورم تأثیر زیادی می گذارد، اما حتی اگر نخواهیم (به منظور تأمین منفعت بانک ها) کارمزد بانکی را در محاسبات سود سپرده بانکی دخیل کنیم، نمی بایست نرخ سود بانکی را کمتر از نرخ تورم در نظر بگیریم، چرا که این مسئله موجب از بین رفتن منفعت سپرده گذاران و نتیجتاً کاهش سپرده گذاری ها و ورود پول به بازار واسطه گری و ایجاد تورم می گردد.

به نظر می رسد از دلایل دیگری  که روی عزم رییس جمهور به کاهش نرخ سود بانکی تاثیر گذار بوده، عدم حجیت بر شرعی بودن آنها بوده است، که البته به نظر حقیر این نگرانی باید طور دیگری و با سختگیری روی رعایت موازین بانکداری اسلامی حل می شد نه با اصرار بر کاهش غیر منطقی و غیر علمی سود بانکی. 

از دیگر موارد اقتصادی که ریاست محترم جمهور به صورت غیر قانونی و غیر علمی روی آن اصرار داشته اند، این است که حقوق کارمندان دولت نیز برخلاف قانون که حداقل بایستی مساوی نرخ تورم تعیین می شد، به صورت سلیقه ای و به قول دکتر متناسب با نرخ تورم تعیین شد به طوری که در برخی سال ها این نسبت از نصف نیز کمتر بود و البته در آنجا نیز نظر رییس جمهور محترم این بود که با این کار، تورم کمتری ایجاد می شود و حال این که تکرار این مسئله در چند سال متمادی موجب کاهش شدید قدرت خرید کارمندان گردید؛ البته دولت با این نظر، عملاً کارمندان را جزء طبقه ی مرفه فرض کرده بود ولی حقوق کارگران را که باید از جیب کارفرمایان هزینه می شد مساوی تورم افزایش می داد که البته این سیاست در راستای کم کردن شکاف طبقاتی بود که البته ای کاش این کاهش شکاف، بین فقط کارمندان و کارگران اتفاق نمی افتاد بلکه بین قشر مرفه واقعی و قشر مستضعف واقعی اتفاق می افتاد، هر چند همینی هم که اتفاق افتاده است موجب کاهش شاخص ضریب جینی گردید.

از دیگر اشتباهاتی که متأسفانه دولت بر آن اصرار دارد و چند بار هم سعی کرد تا آن را اجرایی کند بحث دهک بندی و خوشه بندی مردم بوده و هست و این کار علی رغم عوض کردن یک رییس مرکز آمار و کسب اطلاعات و اصلاح اطلاعات آن هم به صورت خود اظهاری، تاکنون به نتیجه ای نرسیده است، به خصوص این که با خوشه بندی هایی که انجام شد عملاً مشاهده شد که برخی مستضعفین، مرفه و برخی مرفهین، مستضعف معرفی شدند و این اشتباه وقتی مصیبت به بار خواهد آورد که بر اساس آن یارانه ی مستضعفانی به دلیل اطلاعات ناقص و غلط حذف شود.

از دیگر مواردی که اشتباه بود و وقت زیادی از دولت را گرفت و انتقادات زیادی را به بار آورد و البته اجرایی نشد بحث 1 میلیون تومان اهدایی دولت به نوزادان بود که با گذشت زمان عملاً به فراموشی سپرده شده است.

در این مطلب واقعاً قصد نداشتم که بخواهم اشتباهات اقتصادی دولت را گوشزد کنم که اگر چنین بود شایسته بود محاسن، موفقیت ها و فعالیت های مفید و متعدد دولت را مثلاً در بحث کنترل واردات، سهمیه بندی، هدف مندی یارانه ها، فعالیت های عمرانی، مسکن مهر و ... بشمارم، بلکه صرفاً در این مطلب می خواهم این سوال را طرح کنم که چرا، وقتی می دانیم هر اشتباه در سطح ملی، ساعت ها و روزها از وقت دولت و فکر و ذهن مردم را می گیرد و موجب تعهدات غیر عملی و غیر علمی می شوند، باید مدام تکرار شوند؟

 من نمی گویم دولت برود با کارشناسان اقتصادی پرسروصدا مانند آقایان خوش چهره و توکلی و دانش جعفری مشاوره نماید که اگر هم چنین کند ایرادی ندارد، بلکه می گویم دولت بحث های کارشناسی را با کارشناسان اقتصادی مختلف بیشتر دنبال کند. دیگر آن نظر رییس جمهور را که وزرا را فقط مجری فرامین می دانست باید کنار گذاشته شود و باید به نظرات وزرا و کارشناسان بیش از پیش اهمیت داده شود.

چقدر خوب است اولاً هر طرحی تا پخته نشده است مطرح نگردد تا موجب تشویش اذهان عمومی و سوءاستفاده ی سوءاستفاده گران قرار نگیرد و ثانیاً تمام کارشناسان را پس از برچسب زدن با یک چوب منفعت طلبی و غرض ورزی نرانند و ثالثاً هر جایی که اشتباهی مشخص شد جلوی ضرر را از همان نقطه بگیرند که البته در بسیاری موارد چنین بوده و انشاءالله به همه ی موارد تسری یابد.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.  

 


nazokbin

90/11/5
1:50 ع

این که با اعلام افزایش سود سپرده های بانکی یک ساعته سکه 200 هزار تومان کاهش می یابد، نشانی از این است که قیمت سکه و البته دلار قابل کنترلند فقط به، تمرکز، مدیریت و کار کارشناسی نیاز دارد و این مسئله نه فقط در بخش دلار و سکه که یقیناً به سایر بخش های اقتصادی نیز قابل تعمیم است.
امید است دولت از وضعیت انفعالی فعلی در بخش های اقتصادی و اجتماعی به وضعیت فعال تغییر روش داده تا با ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار، زندگی و معیشت مردم دستخوش انفعالات کذایی قرار نگیرد. یقیناً تنها زمانی سیاست خارجی فعال پاسخ خواهد داد که در داخل نیز سیاست فعال داشته باشیم و با این شرط هیچ قدرت خارجی امکان به زانو درآوردن این کشور را نخواهد داشت، ان شاءالله.

میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.   


nazokbin

مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
دسته بندی موضوعی
 
سیاسی ، دولت ، انتخابات ، سیاست خارجی ، احمدی نژاد ، سیاست داخلی ، فتنه ، اقتصاد ، حسن روحانی ، شبهه ، مذاکرات هسته ای ، مقام معظم رهبری ، هاشمی رفسنجانی ، صدا و سیما ، رسانه ، تورم ، فرهنگ ، هدفمندی یارانه ها ، مشایی ، تحریم ، اعتقادی ، اقتصاد مقاومتی ، انحراف ، رابطه ایران و آمریکا ، سبک زندگی ، برجام ، عدالت ، قوه قضاییه ، انقلابی ، اقتصادی ، تولید ، آمریکا ، مجلس ، علی لاریجانی ، بصیرت ، رابطه با آمریکا ، رشت ، گیلان ، مجلس و دولت ، ولایت مداری ، فرهنگی اجتماعی ، غرب ، استاد مصباح ، خانواده ، عفاف و حجاب ، روحانیت ، بهره وری ، انقلاب ، انتخابات 96 ، هاشمی ، مهدی هاشمی ، سران فتنه ، سعید جلیلی ، مذهبی ، بانک ، جبهه پایداری ، شورای نگهبان ، علی مطهری ، کارمند ، مسکن مهر ، انتخابات ریاست جمهوری ، اصلاح طلبان ، اجرای برجام ، تحلیل های اقتصادی ، سوریه ، ماهواره ، جواد ظریف ، امام خمینی (ره) ، انتقاد پذیری ، استقلال ، مدیریت و ایمنی ، فساد بزرگ اقتصادی ، سیاست ، طنز ، ولایت فقیه ، ظریف ، عملکرد اقتصادی دولت یازدهم ، هنر ، ارز ، استکبار ستیزی ، اسرائیل ، انتخابات مجلس ، بدعهدی آمریکا ، برنامه پایش ، جنگ نرم ، جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ، انتخابات آزاد ، ایمنی ، نقض برجام ، سران قوا ، نرخ رشد جمعیت ، مذاکره کنندگان هسته ای ، جریان انحرافی ، توافق نهایی هسته ای ، تهاجم فرهنگی ، تحریف انقلاب ، بانک ، انتقاد ، مدیریت ، نرمش قهرمانانه ، سبک زندگی ، علامه مصباح ، سینما ، شبکه های اجتماعی ، مردم ، انقلابی گری ، اصولگرایی ، جمنا ، کارگر ، تحریف اسلام و انقلاب ، حجاب و عفاف ، اشتغال ، برجام 2 ، پسابرجام ، مسجد ، هنر و رسانه ، فوتبال ، قالیباف ، قانون اساسی ، مذاکرات هسته ای ، نفوذ ، فرهنگ عمومی ، رابطه ایران و آمریکا ، برجام های 2 و 3 ، باقری لنکرانی ، ازدواج ، آرمان های انقلاب ، وبلاگ نویسی ، آموزش و پرورش ، ائتلاف اصولگرایان ، اعتدال ، اینترنت ، انتخابات های 94 ، دولت یازدهم ، رکود ، شبکه اجتماعی افسران جنگ نرم ، میر حسین موسوی ، مالیات ، محمد جواد ظریف ، گفتمان انقلاب ، عربستان ، بسیج ، امام حسین ، حضرت مهدی عج ، کارشکنی های آمریکا در اجرای برجام ، حقوق های نجومی ، حقوق کلان مدیران دولتی ، حامیان متعصب احمدی نژاد ، خاتمی ، داعش ، تحریم موشکی ، تحریف شخصیت امام خمینی ، ترکیه ، جدایی نادر از سیمین ، تولید ملی ، توهین های دولتمردان ، ائتلاف اصلاح طلبان ، احمد توکلی ، آمریکا ، بسته تحریم موشکی ، انتقادات به برجام ، ایرانیت ، عراقچی ، فتنه گران ، عکس ، روحانی ، دولت راستگویان ، دولت های نهم و دهم ، سعید مرتضوی ، قرارداد خرید هواپیما ، محسن رضایی ، متن برجام ، نقدینگی ، مرگ بر آمریکا ، محمد خاتمی ، قراردادهای پسابرجامی ، سیاه نمایی ، عزت ایران ، عبدالرضا داوری ، باخت اصولگرایان در تهران ، پارسی بلاگ ، آملی لاریجانی ، ادارات ، توالد ، جنبش برنمی تابیم ، تحریم های جدید ، خودروسازان ، حوادث ناشی از کار ، دوقطبی سازی ، حاشیه سازی ، حجاب ، حداد عادل ، حلقه انحرافی ، حقوق ، حسین قدیانی ، حادثه پلاسکو ، خطوط قرمز رهبری ، جدایی مشایی از احمدی نژاد ، توهین ، توصیه رهبری به احمدی نژاد ، بیداری اسلامی ، پزشک ، انتخابات خبرگان ، عدالت خواهی ، شهید ، صادرات ، سید حسن خمینی ، سمن ، سبد کالا ، سپاه ، ساده زیستی ، مداحان ، مبارزه با فساد ، متکی ، مسکن مهر ، مصافحه ظریف و اوباما ، ولایتمداری ، کرسنت ، کهریزک ، مفاسد کلان اقتصادی ، مهدی خزعلی ، نهاوندیان ، واردات ، نظارت ، لیست هاشمی ، کارگر ، قرارداد صنعت خودرو ، سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل ، ضرغامی ، طرفداران دولت ، شهرداری تهران ، شجریان ، شفافیت اقتصادی ، امر به معروف و نهی از منکر ، اکبر ترکان ، بازرس کار ، بانک مرکزی ، پویش اجازه نمی دهیم ، پساتحریم ، بقایی ، آیت الله جنتی ، آیت الله رئیسی ، 9 دی ، bbc ، VOA ، امام حسین (ع) ، اقتدار ایران ، اردغان ، توافق وین ، توان موشکی ، تعهد به FATF ، جهاد اقتصادی ، جعفرزاده ، جان کری ، توافق چند مرحله ای ، تشدید تحریم ها ، چادر ، حصر خانگی ، حصر سران فتنه ، حسین شریعتمداری ، حضرت علی ، حقوقهای نجومی ، خط امام ، دوقطبی های کاذب ، دبه کردن هسته ای ، ترامپ ، تصویب برجام ، تعهد دولت به کارگروه اقدام مالی ، تحریم ISA ، تجاوز سربازان آمریکایی ، بیانیه لوزان ، جام زهر ، تک فرزندی ، تهران ، توافقنامه ژنو ، اسلام ، اظهارات هاشمی درباره مجلس خبرگان ، 22 بهمن ، ادغام وزارتخانه ها ، برنامه امروز دیروز فردا ، برجام خسارت محض ، بازرسی کار ، بازار ، انگلیس ، انقلاب اسلامی ، انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم ، امام زمان (عج) ، شورای عدم تعهد ، عدالت اجتماعی ، عذر خواهی ، غیرت ، فائزه هاشمی ، فرزندان ، سالگرد برجام ، رد صلاحیت احمدی نژاد ، رفع حصر ، رویانیان ، فیش های نجومی ، فضای مجازی ، مجلس خبرگان ،
لوگوی دوستان
 
دوستان
 
عاشق آسمونی پایگاه تحلیلی( فصل انتظار) یا صاحب الزمان (عج) بانـــــــوی دشــــــــــت رویــــــا کانون فرهنگی شهدا من وآینده من در سایه سار ولایت سرچشمه ادب و عرفان داروخانه دکتر سلیمی آسمون آبی چهاربرج رقصی میان میدان مین همه چیز آماده دانلود پژواک عشق در کائنات ساعت یک و نیم آن روز ۩۞۩ السلام علیکم یا اهل بیت النبوه ۩ هــم انــدیشـی دینــی رضویّون حدیث منتظران قائم (عج) تراوشات یک ذهن زیبا بادصبا یادداشتهای فانوس نمکستان سربازی در مسیر حرم الشهدا دل شکسته برادران شهید هاشمی علمدار بصیر کبوتر نامه بر یادداشت های احمد ترابی زارچی مهاجر همای رحمت ایـــــــران آزاد wanted این نجوای شبانه من است نوری چایی_بیجار خورشیدها آسمانی ها xXxXx کرجـــیـــهــا و البرزنشینها xXxXx فرزند روح الله... غمزده وبلاگستان امام صادق (ع) هیئت فاطمیون شهرضا بر و بچه های ارزشی کوثر ولایت آزادی بیان مهدی یاران خبرنگار خط انقلاب مدافع ولایت افسران وبلاگ نویس حامیان جمهوری اسلامی ایران آسمان های خاکی وحدت تفاوت نمل/عاقبت جوینده یابنده است پایگاه مقاومت نجف اشرف بوشهر گوهرکمال ، حجاب برتر دنیای راه راه افسران سایبری امام خامنه ای سرویس وبلاگستان 8 دی حساس بشو سرباز صفر بصیر شمال استخدامی پنل اس ام اس | بانک شماره موبایل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی پوشاک زنانه اوتیسا

       
       

سلمان علی علیه السلام

تحلیل های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سیاوش آقاجانی

ابزار هدایت به بالای صفحه