92/3/19
4:19 ع
در تعاریف وقتی سود بانکی کمتر از نرخ تورم تعیین شود بانکها در قبال افزایش تورم، ارزش واقعی سرمایه شان باید کاهش یابد و از یک سو نیز سود کم بانکی موجب بی علاقگی مردم به سپرده گذاری می شود که این دو عامل می گویند که بانکها باید روز به روز فقیرتر و حتی ورشکسته شوند، اما هر روزه با افتتاح شعب بیشتر و جذب بیشتر نیروی انسانی توسط بانکها مواجهیم که این بر خلاف انتظار و تحلیلی که گذشت است.
در حال حاضر بانکها با شیوه های خود سود پایین بانکی را تهدید علیه خود ندانسته و حتی از آن فرصت ساخته اند. بانکها اولاً تسهیلات خود را در واقع با بیش از سود مصوب به مردم پرداخت می کنند و این کار را با دریافت سپرده های چندماهه به صورت قرض الحسنه اجباری انجام می دهند و ثانیاً با پرداخت کم سود بانکی به سپرده های مردم، از تفاوت بین سودبانکی و نرخ تورم و سود واقعی تسهیلات به عنوان یک درآمد استفاده می کنند و ثالثاً میزان تسهیلات را کاهش داده و سپرده های قرض الحسنه و کم سود مردم را در بخش های دیگر رأساً سرمایه گذاری می کنند.
بانکها عملاً از فضای بی نظارتی و بی منطقی جاری بر نظام بانکی استفاده کرده و فاصله ی بین تورم و سود بانکی را زیرکانه به نحوی دور زده اند که هم سود کمتری به مردم پرداخت کنند و هم سود بیشتری از مرد دریافت نمایند. در صورتی که اگر سود بانکی به درستی و متناسب با نرخ تورم پرداخت شود و با نظارت صحیح از هرگونه روشهایی که سود واقعی تسهیلات را افزایش می دهد جلوگیری گردد، عملاً هم مردم به سپرده گذاری در بانکها علاقه نشان می دهند، هم نقدینگی مازاد جمع آوری می شود، هم بانکها می توانند به بخش های نیازمند مانند وام ازدواج و خرید کالای ایرانی و مسکن و تولید تسهیلات پرداخت نمایند و هم سود خودشان به شیوه ی منطقی و علمی تأمین می گردد و هم مفسدانی که به دلیلی پایین تر بودن سود بانکی از نرخ تورم به اهرمهای مفسده انگیز از تسهیلات بیشتری استفاده و در جامعه فساد می کنند (مانند گروه خسروی) کنترل می شوند.
این مطلب در سایت 8 دی منتشر گردید.
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.