91/10/6
1:34 ع
چگونگی آمادگی برای فتنه مقوله ی بسیار حساسی است که باید توسط اهل بصیرت و علم به آن پرداخته شود و حقیر عاجز از پرداخت صحیح و کامل به چنین مسئله ی حساسی هستم، اما مطلب مهمی در ذهنم آمده است که باید مورد توجه مراجع قضایی و انتطامی قرار گیرد و نباید از آنها به سادگی گذشت، امثال قضیه کهریزک است. همین اخیراً بحث فوت ستار بهشتی در زندان پلیس فتا موجب سوءاستفاده دشمنان گردید که با توجه به ثبات و آرامش فعلی جامعه، فاقد برد کافی برای بهم زدن آرامش سیاسی کشور بود، اما آیا همیشه شرایط اینقدر آرام است؟! آیا در موارد بحرانی، حتی یک فوت ساده و کاملاً طبیعی در زندان نمی تواند موجب هزینه های جبران ناپذیر و سنگین شود؟! بحث را از جنبه های انسانی قبلاً در خصوص فوت ستار بهشتی و لزوم برخورد با عاملان فاجعه ی کهریزک و پلیس فتا بیان نموده ام و با تأکید مجدد بر لزوم رعایت اخلاق و شرع در برخورد با متهمان و حتی مجرمان، مورد را موشکافانه تر و از جنبه های بیشتری مورد بررسی قرار می دهم:
اولاً که لزوم رعایت عدل و انصاف از سوی قوایی که باید عدالت را در جامعه جاری کنند آنقدر اهمیت دارد که در روایت داریم که حکومتی که بر پایه عدل نباشد، سست و لرزان و آسیب پذیر می گردد، پس براساس مبانی اسلامی، انسانی و قانونی باید از هرگونه رفتارهای خشن جز در اجرای حکم الهی پرهیز نمود، هر برخورد خشن و غیر عادلانه ای که صورت می گیرد، با توجه به آسیب های مستقیم و غیر مستقیمی که به افراد یا جامعه یا حکومت اسلامی وارد می کند مستوجب کیفر الهی و قانونی خواهد بود.
ثانیاً برخورد صحیح در زندان ها یا محاکم باید به صورت امری نهادینه شده دنبال شود، نمی توان منتظر ماند تا اخلاق در جامعه ارتقا یابد و این مسائل خود بخود حل شود، بلکه باید نهادهای قانونی و نظارتی نسبت به تعریف فرایندهای صحیح و قانونی در بازداشت، بازجویی، محاکمه و اجرای حدودالهی همت گمارند. نباید هیچ فردی با هیچ مقامی به خودش جرأت دهد که برای گرفتن اعتراف یا هر امر دیگر، فرد متهم ( و حتی مجرم) را مورد آزار و اذیت جسمی و روحی قرار دهد. اگر قرار است فشارهایی نیز برای اقرار گرفتن تعریف شود باید متعارف و دارای حدود مشخص و دقیق باشند.
ثالثاً نمی توان توقع داشت با متخلفان در برخورد غیرقانونی با متهمین و مجرمین اهمال کرد و مسئله تکرار نشود، بلکه باید با کسانی که خودشان متولی اجرای عدالت و امنیت در جامعه هستند بیش از سایرین متعهد به رعایت این حدود گردند و به شدت نیز مورد نظارت محسوس و غیر محسوس مراجع بالاتر قرار داشته باشند، امری که به شدت در کشور ما ضعیف به نظر می رسد.
رابعاً باید طوری با تمام متهمان برخورد نمایند که اگر بعدها متوجه شدند که طرف آقازاده بوده است هیچ هزینه ای اتفاق نیفتد، پس باید همه مجرمان را آقازاده فرض کرد و البته تمام آقازاده ها را نیز باید مثل مردم عادی قابل بازجویی و محاکمه و اعمال قانون دانست. پذیرفتن تبعیض در برخوردهای انتظامی و رسیدگی های قضایی، به هیچ وجه، هیچ جای دفاعی باقی نمی گذارد و بالاترین مسئول هر نهاد باید نسبت به تبعیض هایی که منجر به فوت یک مجرم با جرایم سبکتر و تسامح نسبت به یک مجرم با جرایم سنگین تر گردد شرمنده و عذرخواه مردم باشد.
خامساً در شرایط فتنه که عمارها باید دفاع و روشنگری را در دستور کار قرار دهند، هرگونه اشتباهی مانند فاجعه ی کهریزک، به شدت کار روشنگری را سخت می کند و یقین دارم که اگر شرایط کشور در فتنه 88 به بحث کهریزک و یا مسائل مشابه با آن آلوده نمی شد، این قائله خیلی قبل از تر یوم الله 9 دی پایان می یافت.
سادساً بحث آموزش و سخت گیری با مراجع انتظامی هم اکنون باید دنبال شود، هم اکنون در اکثر کلانتری ها با شاکی و متشاکی و کارشناس به یک منوال و به صورت نامناسب و غیرمحترمانه برخورد می شود و بروز چنین رفتاری در زمان آرامش نشان دهنده ی احتمال بروز برخوردهای شدیدتر است که باید با آموزش، نظارت و عوامل تشویقی و تنبیهی و حتی اخراج، از هم اکنون گذر از شرایط دشوار فتنه را تسهیل کرد.
مطالب مرتبط:
قوه قضا، قاصر و مقصر است
علت افشای مکالمات مهدی هاشمی چیست؟
نامه ی آتشین حسین قدیانی به رییس قوه ی قضاییه
محاکمه حمید رسایی، عبرت مهدی هاشمی؟!!
محاکمه حمید رسایی، عبرت مهدی هاشمی؟!!
هشداری بجا از حسین قدیانی به خودی ها
تحلیلی از عملکرد سایتهای اصولگرا در خصوص آزادی مهدی هاشمی
در نقد سخن رسایی در مورد مهدی هاشمی
مهدی هاشمی با دریافت کدام وثیقه مناسب آزاد شد؟!
قائم باشک مسئولان با مهدی هاشمی
حس تکلیف هاشمی و سن تکلیف ما
خائنان، طلبکار از خادمان!!!
هاشمی دنبال چه فرصتیست؟
آقای هاشمی هنوز دوستت داریم و قدر خود را بدان!
تفاوت صیانت از آرای هاشمی و احمدی نژاد
کدام حب مقام؟ من و فرزندانم به فکرنظامیم
فرضیه های بازگشت مهدی هاشمی
لزوم شناخت صحیح خاستگاه امتیاز آقازادگی و تدوین برنامه مقابله
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.