91/8/28
12:31 ص
در این مطلب نمی خواهم منکر زحمات شهرداری و شورای شهر رشت شوم، چرا که اجرای پروژه عظیمی مانند طرح جمع آوری فاضلاب شهر رشت که با حمایت مالی صندوق جهانی پول در سراسر شهرستان رشت در دست اجراست، شرایط مدیریت شهری را از حالت معمول خارج می نماید اما نمی توان با توجه به اهمیت رفاه و آرامش مردم فهیم رشت و توریستی بودن این شهرستان، به مشکلات نیز اذعان ننمود، چرا که اعتقاد دارم در شرایط موجود می توان مدیریت بهتری را برای شهرستان رشت اعمال نمود:
1- گسترده بودن عملیات اجرایی موجب گردیده است تا نظارت مناسبی روی کار ایشان صورت نگرفته و ایشان نیز چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ کیفی به خوبی کار نکنند. این مسئله موجب می شود کوچه ها و خیابان ها بیش از زمان لازم در حالت کارگاهی بمانند و تعدادی از آنها نیز به دلیل ضعف پیمانکار به دوباره کاری بینجامد. این مسئله موجب افزایش حوادث عابران و خودروسواران گردیده است و سالانه تعداد زیادی با توجه به حوادثی که برای شان ایجاد می شود از شهرداری شکایت می کنند.
2- هماهنگی مناسبی بین دست اندرکاران مدیریت شهری اعم از پیمانکاران و سازمانهای آب و فاضلات و برق و تلفن و گاز وجود نداشته و این ناهماهنگی موجب طولانی شدن و دوباره کاری های بی حدو حصر گردیده است. بارها پیش آمده است که کوچه ای بعد از مدتها از گذشت عملیات ساختمانی آسفالت می شود، ولی دوباره توسط پیمانکاران سازمانهای دیگر تخریب و کنده کاری می گردد و چقدر تلخ است که ساکنان این شهرها وقتی که خسته از یک روز کاری به کوچه تازه اسفالت شده خود می رسند دوباره با صحنه کنده کاری مواجه می شوند.
3- با توجه به شرایط جوی شهر باران، محدودیت روزهای مفید برای پروژه های عمرانی موجب می شود تا نیاز بیشتری به مدیریت زمان و برنامه ریزی بهتر برای استفاده از ایام و فصول مناسب کاری صورت گیرد که متأسفانه چنین نیست و این مسئله در بسیاری از پروژه های شهری موجب طولانی شدن آن ها می گردد.
4- وضعیت نابسامان خیابان ها به لحاظ چاله و سرعت گیر موجب گردیده است تا میزان ترافیک، تصادف و خرابی خودروها به مراتب بیشتر از شرایط معمولی گردد، چرا که هر دست انداز شدید یا سرعت گیر نابجا و یا تاریکی مفرط، موجب ترمز ناگهانی یا کاهش سرعت و فرمان دادن های ناگهانی و آسیب به جلوبندی و یا بدنه خودروها و تلفات جانی گردد.
5- استفاده از پتانسیل کوچه ها در شرایطی که خیابان های اصلی شهر فاقد ظرفیت و کیفیت لازم هستند، کارگشای موقت مناسبی برای فرار از ترافیک شهری هستند اما وضعیت ناهمواری های کوچه ها معمولاً آدم را پشیمان می کند و به همین لحاظ به نظر می رسد برخی فعالیت هایی که در ایجاد خیابان ها و بولوارهای جدید در برخی نقاط شهر انجام شده است باید با روند سریعتری ادامه یابد که این مسئله نیازمند نیازسنجی و برنامه ریزی عاجلانه در این بخش است.
6- مجتمع های پراکنده کارگاهی در ورودی های مختلف شهر که معمولاً از نقاط پرترافیک شهر هستند موجب ترافیک بیشتر و توقف خودروها می گردند که این مسئله باید با جابجایی این کارگاه ها به نقاط مناسب تر حل گردد. البته حل بسیاری از این مشکلات مستلزم هزینه و همکاری مردم است که شاید این دلیل مانع قدم گذاشتن شهرداری در این جهت گردیده باشد.
7- اجرای هرچه سریعتر کمربندی جدید با توجه به این که محیط شهر از کمربندی موجود فراتر رفته، اقدامی است که اگر چه در برنامه های شهرداری وجود دارد اما تاکنون اجرا نشده است. در صورتی که شهرداری هرچه زودتر به این مهم دست نزند ممکن است برای تصرف زمین های این کمربندی دچار مشکلات بیشتری گردد و البته این که همین الان شهر محتاج این کمربندی است و چه بسا اجرای چند سال دیگر محتاج تغییر کلیه نقشه های این طرح است.
8- از مشکلات مهم شهر رشت بسته شدن خیابان اعلم الهدی به عنوان شاهراه کوتاه شهر است که موجب گردیده است دو سمت رشت فقط با تعدادی کوچه های تنگ و یک طرفه به هم متصل گردند و عملاً خودروها برای طی مسیر جایگزین این خیابان معمولاً ناچار به طی مسیرهای خلاف، طولانی و پیچیده می شوند که همین مسئله نیز موجب افزایش ترافیک و زمان حضور خودرو در خیابان ها می گردد.
9- سطح بالای آب در مناطق شمالی کشور اگر چه مانعی برای احداث زیرگذر محسوب می شود اما تجربه احداث زیرگذر میدان یخسازی وقعاً نشان داد که استفاده از این زیرگذرها می تواند چقدر در حل مشکلات شهری کارگشا باشد. استفاده از زیرگذر معمولاً به فرایند طولانی تصرف و خرید زمین های بیشتر نیازی نداشته و به همین لحاظ در زمان کمتری قابل اجراست. از مواردی که می تواند برای این زیرگذرها پیشنهاد کنم احداث زیرگذر برای خیابان اعلم الهدی است که البته باید مهندسان و کارشناسان فن نسبت به عملی بودن مسئله بحث کنند. اما آنچه که مسلم است این است که استفاده از زیرگذر برای حل و کاهش مشکلات ترافیکی متأسفانه تا حدود زیادی در شهرستان رشت مغفول مانده است و اگر چه پل های زیادی در این شهر در حال احداث است اما در بخش زیرگذر همچنان عقب افتاده ایم.
10- ایجاد یک سامانه مستقل و حتی مشوقانه برای دریافت طرح های شهری و پیشنهاد های مربوطه می تواند بسیاری از مشکلات شهری را حل نماید چرا که هیچ کسی بیشتر از خود مردم با مشکلات و شاید راه حل های آنها آشنا نباشد.
11- از دیگر مشکلات شهر رشت، نابسامانی پیاده روها است. بسیاری از پیاده روها تناسبی با ظرفیت عابران ندارد و چه بسا که پیاده رویی بیش از اندازه باریک و یا پیاده روهایی که بیش از اندازه پهن هستند و چه بسا با کاهش عرض آن پیاده رو یک لاین در خیابانی باز گردد. بسیاری از پیاده روها نیز اینقدر ناهموار و یا تاریک (فاقد روشنایی مصنوعی برای شب) هستند که افراد دچار آسیب پذیری و مصدومیت می گردند.
مطالب مرتبط:
چاله های رشت بلای جان شهروندان
مسکن مهر کارمندان رشت
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.