91/8/3
12:3 ص
"اوباما اعلام آمادگی مذاکره مستقیم دوجانبه داده است"، این خبر چند ساعتی است که روی تلکست خبرگزاری های مختلف قرار گرفته است، اما این اعلام مذاکره به چه دلیل می تواند باشد؟! آیا وضعیت کشور آن قدر خوب است که آمریکا از راه فشار ناامید شده است و به راه های مسالمت آمیز رو آورده است؟! آن هم بعد از تحلیل 3 هفته پیش سخنگوی کاخ سفید مبنی براینکه مصاحبه رییس جمهور نشان می دهد که ایران تحت فشار تحریم ها شرایط سختی دارد و این راه صحیح را باید با قوت ادامه داد!، با توجه به مسائل مختلف داخلی و خارجی موارد زیر می تواند به تحلیل صحیح این پیشنهاد اوباما کمک نماید:
1- اعلام آمادگی برای مذاکره ابتدا از سوی اوباما مطرح نشده بلکه در حاشیه مذاکرات رییس جمهور در سازمان ملل رخ داده است و دامن زدن به این آمادگی با توجه به عدم هماهنگی با رهبر معظم انقلاب می تواند به عنوان شکافی در مدیریت کشور و اثبات مدیریت دوگانه عمل نماید که البته در صورت هوشیاری دولت، این انگیزه ناکام خواهد ماند، چرا که همانطوری که رهبری بیان کردند اولین کسی که در صورت مناسب بودن شرایط، مذاکره را خواهد پذیرفت خود ایشان هستند.
2- مسائل منطقه ای در خصوص بحث سوریه و شرایط سخت اسرائیل با توجه به قیامهای کشورهای عربی و صف بندی منسجم روسیه و چین و ایران و عراق موجب گردیده است تا آمریکا مذاکره با ایران را وسیله ای برای شکستن این صف و تضعیف جبهه مقاومت در سوریه بنماید. صرف خبر آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا می تواند مسئله سوریه را با فشار بیشتری مواجه نماید.
3- وقت گذرانی اوباما و پیش دستی نکردن برای مذاکره با ایران موجب شده است تا بعد از 4 سال استفاده از ابزار فشار اوباما علیه ایران، به این تحلیل برسد که نرسیدن نتیجه در مسئله ایران می تواند موجب شکست اوباما در انتخابات ریاست جمهوری گردد و به همین لحاظ ناچار است تا برای جلب نظر مردم کشورش هم که شده، حتی گامی ظاهری در راستای حل مسئله ی ایران بردارد تا موقعیت خطیر رقابت انتخاباتی را به نفع خودش تمام نماید، هرچند نیت مذاکره واقعی در این اعلام آمادگی وجود نداشته باشد.
4- علائم وادادگی برخی مسئولان کشور که از سویی حاضر به پذیرش اشتباهات خویش نیستند و از سویی در برابر فشارها ضعف نشان داده اند، موجب امیدواری آمریکا به مذاکره گردیده است، چرا که این پالس های وادادگی، بهترین نقش را در ایجاد یک مذاکره یک طرفه می تواند ایجاد کند و این فرصت، همیشه آرزوی آمریکا بوده است.
5- سیاست اعلامی از سوی اوباما در برابر ایران هرگز به تندی سیاست میت رامنی و جمهوری خواهان نبوده است و اثبات مؤثر بودن سیاست اوباما، تنها در صورتی محتمل خواهد بود که نمودی واقعی داشته باشد و این نمود واقعی تنها در قالب چیزی مانند مذاکره قابل ارائه است، وگرنه شعارهای اوباما بدون هیچگونه تلاش و عملی تنها در حد شعاری غیر قابل دفاع باقی تحلیل می شوند.
مطالب مرتبط:
دلیل مهم عصبانیت مضاعف آمریکا از ایران
آمریکا! همچنان از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.