91/6/27
2:24 ع
این جوابیه در پاسخ به مطلبم با عنوان "تناقضی آشکار در دفاعیه دکتر داوری" ارسال شده است و نگارنده با عنوان دکتر عبدالرضا داوری این نظر را گذاشته است که به صورت مستقل و در راستای وظیفه ی رسانه ای تقدیم می دارم:
بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای سیاوش آقاجانی
با سلام و احترام
در مورد یادداشت جنابعالی پیرامون جوابیه اینجانب به سایت رجانیوز ذکر چند نکته را لازم می دانم:
1-انتقاد سایت رجانیوز از مطالب اینجانب ، حق مدیران سایت مزبور است.آنچه باعث شد اینجانب به انتقاد از سایت رجانیوز مبادرت نمایم ، بکارگیری عبارت "نان به نرخ روز خوری" در تحلیل مطالب اینجانب بود.
2-تفاوت شیوه برخورد شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی با مرحوم دکتر شریعتی در تاریخ ثبت شده است.شهید مطهری در برابر اشکالات فکری دکتر شریعتی ابتدا با ایشان مباحثه درونی داشت و نهایتا نقطه نظرات خود در خصوص دکتر شریعتی را طی مکاتباتی محرمانه به عرض امام خمینی(ره) در نجف رساند.حال آنکه طبق روایت سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی ، آیت الله مصباح یزدی و شاگردانشان به طور علنی با هواداران شریعتی درگیر می شدند و حتی در مدرسه حقانی در مواردی کار به درگیری فیزیکی نیز کشیده شده بود.
3- بنده معتقدم "مطهری زمان بودن" و "مطهری زمان ماندن" نیازمند لوازمی است. از سالها پیش اعتقاد داشتم که حیف است که مقام علمی آیت الله مصباح یزدی به عنوان یکی از برترین اساتید و مصنفان علوم عقلی حوزه های علمی جهان اسلام در چالش ها و خطابه های ژورنالیستی هزینه شود.بهتر است این کار به آن دسته از اصحاب سیاست و رسانه که از ایشان تبعیت فکری دارند سپرده می شد. بنده از مناظره ایشان با احسان طبری در سال 58 و حجت الاسلام حجتی کرمانی در سال 77 نکات بسیاری آموختم و علاقمندم که این استاد برجسته را در عرصه چالش نظری و فلسفی با سرچشمه های فکری جریانهای معاند با انقلاب و اسلام ملاقات کنیم نه در عرصه زد و خوردهای سیاسی و مطبوعاتی و انتخاباتی.سیره شهید مطهری در تقابل با گروهک فرقان،سازمان منافقین و سلطنت طلبها و فمینیستها را بررسی کنید، دغدغه اینجانب را درک خواهید کرد.
4-اختلاف نظر دولت با آیت الله مصباح یزدی نیز فی نفسه واجد اشکال نیست. مهم این است که در تحریر محل اختلاف از دایره ادب و انصاف خارج نشویم و یکدیگر را با عبارات گزنده آزرده نسازیم و شکافها و تضادهای کاذب را فعال نسازیم.
والسلام علی عبادالله الصالحین
عبدالرضا داوری
ضمناً پاسخ کوتاهی ذیل همین مطلب دارم که به این شرح است:
سلام و ممنون از نظرتان، این که شخصا وبا معرفی خودتان پاسخم را دادید واقعا سپاسگزارم. اما ای کاش به تضادی که من در این مطلب به آن اشاره کرده بودم هم می پرداختید. من از رعایت انصاف و ادب و منطق در انتقادات و مناسبات استقبال کرده و سعیم همواره به رعایت آن بوده است. و اما بعد این که واقعیت این است که استاد مصباح تنها در زمان های حساس وارد عرصه سیاست می شوند و مثالش تایید استاد مصباح از ایده های احمدی نژاد بود که موجب شد ورود آقای احمدی نژاد را بسیاری به پای استاد بگذارند وچه فلسفه بافی هایی نیز در این خصوص می شد که مجال پرداختن به آنها نیست، ولی هنگامی که خط فکری دولت از استاد فاصله گرفت و به موضع گیری های فلسفی و دینی التقاطی رسید، ایشان ابتدا از در نصیحت و سفارش وارد شدند، ولی وقتی مواضع ادامه یافت، ایشان با اعلام فاصله گرفتن دولت از ایشان مانع شد تا همچنان امضایشان پای مواضع دولت به مثابه تاییدی بر آن مسائل بماند والبته ایشان در سیاست بازی دولت ها دخالت نکردند بلکه در التقاطی گری فکری و فلسفی دولت های مختلف اعم از اصلاحات و یا دولت دکتر احمدی نژاد ورود کرده اند. و ایشان همچنان به طرفدارانشان خطوط فکری را میدهند نه خطوط سیاسی را و آنچنان که شما فکر می کنید استاد در مسائل سیاسی دخالت ندارند نیست، که اگر چنین هم می بود، مواضع سیاسی ایشان نه از سر سیاست بازی و مصلحت سنجی که از در بصیرت و ولایت مداری شان بود.
ضمناً دو مطلب در خصوص ایراد آقای دکتر داوری به استاد مصباح در خصوص نحوه ی تعامل با دکتر شریعتی امروز در رجانیوز منتشر گردیده که نظر شما را به آن نیز جلب می کنم:
شهید مطهری در اوج انقلاب چگونه از شریعتی انتقاد کرد/ اسلامشناسان بزرگ در آثار دکتر چه میدیدند؟
هماهنگی عمقی و اصولی نظرات شهید بهشتی و آیتالله مصباح درباره اشتباهات فکری دکتر شریعتی
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.