90/10/12
12:49 ص
در حالی قرار است نظام جدید آموزشی اجرا شود که توجیه دلایل آن به اطلاع مردم نرسیده و فقط می دانیم که قرار است این کار انجام شود و نشنیده ایم که چرا! در طرح نظام آموزش جدید مقاطع تحصیلی از سه مقطع ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان به دو مقطع، هر کدام با 6 پایه ی تحصیلی تقلیل می یابند. اما آنچه که موجب شده تا این مطلب را بنویسم این است که از هم اکنون مشکلات بزرگی برای اجرای این طرح پیش بینی می شود که نپرداختن به آنها در آینده موجب خسران خواهد بود.
یکی از مشکلات مورد بحث مشکل کلاس است. حسابش را بکنید یک مدرسه ی ابتدایی که مثلاً 15 کلاس داشت سال تحصیلی جدید باید 18 کلاس داشته باشد و مدیران مدارس ابتدایی از هم اکنون دچار بحران شده اند چرا که نمی دانند چه کار کنند، مانده اند که کلاس اولی نگیرند و یا کلاس تازه بسازند و یا تعداد دانش آموزان هر کلاس را افزایش بدهند؟ و از سویی ساختن تعداد زیادی کلاس برای تمام مدارس ابتدایی عملاً بسیار سخت و هزینه بر خواهد بود و از سوی دیگر افزایش تعداد دانش آموزان هر کلاس، موجب کاهش کیفیت آموزش خواهد شد و با توجه به این مسائل پیش بینی می شود در سال تحصیلی جدید، دانش آموزان کلاس اول برای ثبت نام در مدارس دولتی و حتی غیر انتفاعی با مشکل مواجه شوند. بحث کلاس در مدارس راهنمایی و دبیرستان برعکس مدارس ابتدایی است چرا که 7 طبقه ی تحصیلی (3 راهنمایی و 4 دبیرستان) به 6 طبقه ی تحصیلی کاهش یافته و عملاً تعدادی کلاس اضافه می آید که این مسئله ان شاءالله موجب کاهش تعداد دانش آموزان این کلاس ها و موجب افزایش کیفیت تحصیل این دانش آموزان گردد و در غیر این صورت که موجب هرز رفتن امکانات مدارس خواهد شد.
از دیگر مشکلات قابل پیش بینی، بحث معلمان است. هم اکنون معلمان راهنمایی به صورت تخصصی آموزش می دهند و معلمان ابتدایی به صورت کلی همه ی دروس را تدریس می کنند و در صورتی که دانش آموزان بخش ابتدایی زیاد شوند، نحوه ی چینش معلمان و بکارگیری آنها نیز مختل خواهد شد، چرا که همان طوری که گفته شد، معلمان دوره های راهنمایی و دبیرستان به صورت تخصصی قادر به تدریس هستند و به عنوان مثال نمی توان از معلم دینی دوره ی راهنمایی توقع داشت که بتواند دروس ریاضی و علوم و فارسی و... ششم ابتدایی را نیز به خوبی تدریس کند و این مسئله در مورد سایر معلمان راهنمایی نیز وجود خواهد داشت و در صورت عدم چاره اندیشی می تواند موجب کاهش سطح کیفی آموزشی دانش آموزان گردد.
از دیگر مشکلات اجرای این طرح بحث تربیتی است چرا که اصولاً نگهداری یک دامنه ی بزرگ سنی در یک مدرسه می تواند موجب اختلالات تربیتی گردد، مخصوصاً این که هم اکنون با توجه به کاهش سن بلوغ در جامعه، وجود یک اختلاف سنی 6 ساله بین دانش آموزان پایه ی اول ابتدایی و ششم ابتدایی، به لحاظ تربیتی صحیح به نظر نمی رسد.
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.