89/3/29
12:20 ع
نهضت وبلاگنویسان ارزشی، مدتی است که رونق پیدا کرده است و پس از جریان فتنه که محیط سایبری تعیینکنندهترین نقطهقوت فتنه بود، با استقبال گسترده از سوی بچهمذهبیها روبه رو شد که آثار آن را در کنار قدرت سایبری دولت ایران در عرصه کنترل فضای مسموم سایتهای ضد انقلاب، و با اوج گیری فعالیتهای وبلاگهای ارزشی در سالگرد فتنه و در کنترل منسجم آن به خوبی مشاهده شد.
جنگ نرم، در شرایطی که سالهاست مورد تذکر و توجه رهبر معظم انقلاب قرار دارد، بیش و پیش از اینکه از سوی متولیان امر جدی انگاشته شود، به صورت خود جوش از سوی افراد دلسوز و مؤمن وبلاگ نویس مورد اهتمام قرار گرفت.
در شرایطی که دشمنان ایران برای خصومت و کینه توزی های خود مدام بودجه علنی تصویب میکنند و بدون هیچ شرم و حیایی به دست ضد انقلابیون داخلی و خارجی رسانده و ستانده شده است، وبلاگ نویسان و فعالان عرصه جنگ نرم با صرف هزینه شخصی و پس از کار روزمره، در وقت استراحت و بودن با خانواده، به دفاع جانانه از انقلاب پرداخته اند و این دفاع را به واقع جهاد فی سبیل الله تلقی می کنند.
لزوم تقویت و پشتیبانی از فعالان جبهه جنگ نرم
علی رغم اینکه فعالان این جبهه، از درخواست کمک و یا هر گونه امکانات، پرهیز کرده و در بحثهای آزاد خود، اصرار بر فعالیت بی مزد و خالصانه دارند، از باب وظایف حکومت و نه از باب درخواست فعالان این عرصه، انسجام، ایجاد تشکل، تقویت و ایجاد فرصت بیشتر برای این دوستان، به مثابه پشتیبانی برای خط مقدم بوده و نه تنها باعث تضعیف این جبهه نمی گردد، که موجب تقویت آن ها خواهد شد.
این تفکر که سرویس رسانی به این فعالان موجب از بین رفتن خلوص آنها و ورود انگیزه های غیر الهی در کار آنها خواهد شد، فاقد هر گونه ارزش و اعتباری است، مثلا آیا این همه رسانه های کاغذی که با دریافت حقوق و مزد به جهاد فرهنگی می پردازند، فاقد خلوص هستند و کارشان بی ارزش است.
1- تعریف متولی بیطرف که مقبولیت عمومی داشته باشد، از اهمیت بهسزایی برخوردار است. این متولی باید آن قدر آزاداندیش و مستقل باشد که بتواند همه فعالان را با سعه صدر دور خود نگه دارد. می توان برای مدیریت این تشکل، به روش مدیریت تشکلهای مردم نهاد عمل نمود و مجموعهای از این تشکلها زیر نظر یک کانون و کانون مربوطه نیز، تحت نظر مرجعی که مستقیماً زیر نظر مقام معظم رهبری باشد، صورت گیرد تا با تغییرات دولتها، در آرمانها و اهداف و مدیریت آنها تغییرات گسترده در جهت استحاله، حذف و یا تضعیف صورت نگیرد.
2- شناسایی وبلاگها و سایتهای فعال در این عرصه، بدون تعریف شاخصهای قابل اندازهگیری قابل عمل نخواهد بود، لذا متولی این امر باید شاخصهایی را برای اینکه وبلاگ واجد شرایط وبلاگ ارزشی باشد، تعریف نماید و به صورت مستمر مورد پایش قرار دهد. هم اکنون با توجه به مانورها و بیانیههایی که توسط این وبلاگ ها صادر شده است، تا حد زیادی به صورت کلی این وبلاگها قابل شناسایی هستند که شناسایی دقیق آنها و در آینده تعریف نظام ارزیابی و حتی رتبه بندی، بر اساس شاخصهای مختلف کیفی، کمی و تعداد بازدید کننده قابل اجرا خواهد بود.
3- دعوت از وبلاگهای شناسایی شده برای ورود به تشکل، بدون اینکه تعهدات الزامآور و یا شرایط قابل پیگیری خاص برای آنان تعریف گردد. همزمان با شناسایی وبلاگها و سایتهای فعال خصوصی، می توان فراخوانی نیز برای این منظور انجام داد.
4- تقویت نرمافزاری برای وبلاگنویسها از قبیل تعریف بستههای آموزشی تخصصی به لحاظ مسائل تخصصی فضای سایبر، نحوه استفاده از امکانات اینترنت، روش مقابله با هک، تأمین امکانات و نرم افزارهای حفاظتی، تحلیل جریانهای سیاسی توسط کارشناسان اطلاعاتی و تغذیه اخبار و اطلاعات مفید با دسترسی مشکل و ...
5- تقویت سخت افزاری بازرسان از طریق تأمین خط اینترنت پرسرعت و وایرلس، امکان قانونی استفاده از ضد فیلترینگ، تجهیز و به روزآوری ابزارهای سخت افزاری از قبیل لب تاپ و ... همچنین امکان ارتقا از وبلاگ به سایت و ... .
6- فراهم آوردن شرایط درآمد زایی برای وبلاگ نویسها از طریق فرصت سازی برای ارتقای وبلاگ های موفق به سایت بصورت آسان و ارزان و امکان فروش تبلیغات، و یا تشکیل پایگاههای دولتی یا حکومتی برای وبلاگنویسان به منظور فعالیت منسجم و تمام وقت در این سایتها، و حتی تعیین و پرداخت کمک هزینه جهت وبلاگهای به روز و فعال.
7- برگزاری همایشها، محفلها، اردوها و مسابقات در راستای تقویت و تضارت آرای جبهه جنگ نرم و اتحاد و ایجاد فضای صمیمانه و دوستانه بین فعالان این عرصه، در تمام استانها برای تسهیل در امر گردآوری اعضا و فعالیت های تشکلی.
پیشنهاد بسیج سایبری
در این راستا پیشنهاد می شود با توجه به همت مسئولان بسیج در به روزآوری بسیج و فعالیتهای آن، نهاد مقدس بسیج نیز به مانند شاخههایی که برای بسیج مهندسی، دانشجو، دانش آموز، طلاب، هنرمندان و ... تعریف گردیده است، برای فعالان جنگ نرم نیز شاخهی "بسیج سایبری" تعریف نماید.
یادمان باشد که جنگ نرم محدود به فعالیت های سیاسی نیست بلکه هر شبههای، چه اقتصادی باشد و چه اجتماعی میتواند نقطهای برای فعالیت مهاجمان جنگ نرم باشد و در این وادی نباید فعالیتهای مقبول و مشمول، به مباحث سیاسی محدود شوند، بلکه دفاع مستدل و حتی انتقاد و پیشنهادهای هوشمندانه، منطقی و دلسوزانه در خصوص تمام دستاوردهای انقلاب اسلامی از مصداق های فعالیت مستمر و مفید در جنگ نرم است.
بایستی با سیاه نماییهای اقتصادی و اجتماعی برخورد شود و در عین حال با یافتن ریشهای نقاط ضعف و ارائه راهکارهای مناسب به فکر بهبود وضعیتکشور باشیم، و این تنها راه برای ادامه پویایی انقلاب و در جهت افزایش انگیزه، همت و تلاش خواهد بود.
نتیجه:
با توجه به این که در زمان ائمه اطهار، طبق سیرهی آن معصومین برای ایجاد شبهه که مقدمه پاسخگویی است، پاداش تعریف میگردید، اقدام مشابه به لحاظ مطابقت با سیره ائمه اطهار نه تنها قابل دفاع است، بلکه فرض نیز هست، چه رسد به اینکه فعالان این جبهه، خود مرجع اعلام شبهات و پاسخگویی به آنها نیز گردیدهاند و به واقع به مانند پاسداران حریم سایبری به دفاع جانانه از انقلاب و نشر و توسعه فرهنگ انقلاب مشغولند. باید مدنظر داشت که در حال حاضر کارآیی و اثربخشی این دوستان اگر از فعالیت بخشهای نظامی و انتظامی بیشتر نباشد، کمتر هم نبوده و مطمئنا فعالیت در هر دو جبهه جنگ نرم و سخت، مکمل همدیگر خواهد بود.